Diagnosticul se bazeaza pe istoricul medical, examenul fizic si investigatiile de laborator.
Urmatoarele teste pot fi folosite pentru a confirma prezenta unui embolism arterial:
Electrocardiograma (EKG). Test ce consta in plasarea unor electrozi la nivelul pieptului si membrelor pentru a detecta impulsurile electrice produse de inima. Informatia obtinuta este dispusa pe un monitor sau este grefata pe o hartie gradata sub forma de valuri. Reducerea aportului sanguin la inima va determina o modificare a formei acestor valuri.
Teste vasculare neinvazive. Aceste teste implica masurarea tensiunii arteriale in diferite regiuni ale corpului si compararea rezultatelor obtinute. Cand exista o scadere a tensiunii la un anumit nivel, se presupune existenta unui blocaj.
Angiografia. Test ce consta in introducere intr-un vas de sange a unui cateter, si ghidarea sa intr-o anumita regiune. O data ajuns la nivelul dorit, prin cateter se va elibera o solutie de contrast ce poate fi vizulalizata pe radiografie. Apoi se efectueaza radiografii succesive pe masura ce solutia umple arterele. Angiografia prezinta insa riscuri. Cateterul poate cauza formarea unui cheag de sange ce poate bloca circulatia sangina. De asemenea, el poate leza vasele de sange sau peretele cardiac. Unele persoane sunt alergice la solutia de contrast.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii