Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Defectul septal atrial

Diagnostic

Diagnosticul defectului septal atrial se bazeaza pe evaluarea simptomelor prezente (ex. fatigabilitate si dispnee de efort) si pe examenul fizic al pacientului. Prin auscultatie pot fi identificate modificari anormale ale zgomotelor cardiace.

In ajutorul stabilirii diagnosticului se pot folosi mai multe teste de diagnostic.

Radiografia toracica arata marirea atriului si ventriculului drept si o proeminenta a arterei pulmonare.

Prin ecocardiografie se observa volumul crescut de sange din jumatatea dreapta a inimii si se poate masura marirea ventriculului drept. De asemenea, prin aceasta procedura se poate localiza defectul si estima dimensiunea sa.

Rezultatele electrocardiogramei pot fi normale insa, de regula, prezinta diverse modificari (ex. fibrilatie atriala).

Prezenta defectului septal atrial poate fi confirmata printr-un test numit cateterizare cardiaca. Acesta procedura consta in introducerea unui tub foarte subtire (cateter) in camerele inimii pentru a masura cantitatea de oxigen prezenta in sange. Daca inima prezinta un orificiu intre atrii, sangele bogat in oxigen din atriul stang va ajunge in atriul drept. Prin intermediul cateterizarii cardiace, medicii pot detecta cantitatile de oxigen mai crescute decat in mod normal din atriul drept, ventriculul drept, si din vasele mari de sange care transporta sangele la plamani, unde acesta urmeaza sa fie oxigenat.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii