Tratamentul bronsitei cronice consta in inlaturarea factorului etiologic, tratamentul antibacterian in acutizarea bronsitei, dezobstructia bronsica si ameliorarea dezechilibrului gazelor sanguine si acidobazic.
Tratamentul infectiei bronsice trebuie efectuat imediat ce sputa devine galbuie sau verzuie, vascoasa si creste in cantitate.
Tratamentul antibacterian este eficient in tratarea afectiunii. El, de asemenea, diminueaza durata si severitatea episoadelor infectioase cauzate de virusuri si micoplasme, prin evitarea suprainfectiei bacteriene.
Facilitatea eliminarii secretiilor se poate obtine prin administrarea de expectorante mucolitice si hidratarea bolnavului.
Tratamentul bronhodilatator consta in aplicarea a 3 categorii de medicamente de baza (simpaticomimetice, derivati de teofilina si anticolinergice) si doar foarte rar corticosteroizii.
Oxigenoterapia este indicata in hipoxia permanenta si severa, in hipertensiunea pulmonara, in cordul pulmonar cronic si pentru a reduce poliglobulia secundara marcata.
Alte mijloaceterapeutice includ: drenaj postural, gimnastica medicala, climatoterapie submontana.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii