Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Campilobacterioza

Complicatii

Deshidratarea este cea mai frecventa complicatie a campilobacteriozei. In special la pacientii tineri, ea trebuie atent monitorizata si tratata prin administrare de lichide.

Infectia poate, de asemenea, implica alte zone ale organismului in afara intestinului. Aceasta complicatie este rar intalnita cu exceptia cazurilor de infectie cu Campylobacter fetus. Acest subtip de Campylobacter este in special adaptat sa se protejeze fata de apararile organismului. Astfel de cazuri se produc in special la persoanele care sufera de afectiuni ce slabesc sistemul imun, precum SIDA, cancer, etc.

Campilobacterioza mai poate provoca:

  • afectarea sistemului nervos, prin infectia directa a meningelui sau, mai frecvent, prin producerea sindromului Guillain-Barre (slabiciune progresiva si reversibila a muschilor). Infectia cu Campylobacter poate fi responsabila de pana la 40% din cazurile de sindrom Guillain-Barre.
  • inflamatie articulara ce poate sa se dezvolte dupa mai multe saptamani (duce la o forma neobisnuita de artrita).
  • infectia vaselor de sange si valvelor cardiace este in special caracteristica pentru Campylobacter fetus. Pacientii imunodeprimati pot prezenta episoade repetate de patrundere a bacteriilor in circulatia sanguina de la nivelul acestor zone de infectie.
  • afectarea vezicii biliare, pancreasului si oaselor

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii