Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Blastomicoza

Tratament

In cazul blastomicozei se aplica un tratament medicamentos. Ketoconazolul, medicament fungicid administrat oral, este eficient in aproximativ 75% din cazuri.

Amfotericina B, administrata intravenos, este de asemenea foarte eficienta, insa prezinta efecte secundare mai toxice decat ketoconazolul. Tratamentul cu amfotericina B necesita de obicei spitalizare, si administrarea altor medicamente care reduc efectele sale secundare.

In absenta tratamentului blastomicoza poate provoaca decesul.

Tratament alternativ

Tratamentul alternativ al infectiile fungice are ca scop crearea unui mediu intern in care fungii nu pot supravietui.

Acest deziderat poate fi indeplinit prin consumul unei diete saraca in produse lactate, zaharuri (inclusiv miere si sucuri de fructe), si alimente care contin drojdie (inclusiv bere). Dieta este completata prin alimente neprocesate si negatite.

Suplimentele de vitamine C, E, A si complexul B pot fi de ajutor. Cele care contin Lactobacillus acidophilus si Bifidobacterium vor creste numarul bacteriilor "bune" din intestin.

Anumite plante cu efect antifungic, precum usturoiul (Allium sativum), pot fi consumate in doze relativ mari si pentru perioade prelungite de timp pentru a le creste eficacitatea. O varietate de remedii cu efect antifungic, precum smirna (Commiphora molmol), uleiul din arbore de ceai, extractul din seminte de citrice si usturoiul pot fi aplicate direct pe pielea infectata.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii