Angiomatoza bacilara se caracterizeaza prin proliferarea excesiva a vaselor de sange care formeaza mase tumorale la nivelul pielii si organelor. Nodulii care apar in angiomatoza bacilara sunt fermi si nu isi schimba culoarea in alb la presiune. Leziunile pot sa apara in orice regiune a corpului, si intr-un numar ce poate varia intre 1-100. Insa, sunt rar intalnite la nivelul palmelor, plantelor si in cavitatea bucala.
Pe masura ce numarul leziunilor se mareste, bolnavul poate dezvolta o febra crescuta, transpiratii, frisoane, varsaturi, scaderea apetitului si scadere ponderala. Daca nu este tratata, infectia poate fi fatala.
In plus fata de tabloul clinic de baza al bolii, cele 2 tipuri de bacterii pot cauza unele simptome usor diferite. Peroanele infectate cu Bartonella henselae pot prezenta la nivelul ficatului chisti cu continut sanguin, si afectarea functiei hepatice, in schimb ce bolnavii cu Bartonella quintana pot dezvolta cresteri tumorale la nivelul oaselor.
Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!
© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii